Sunday, May 20, 2012

Tutti Frutti

Aku dan ilham bukan seorang yang suka pergi ke kedai 'pelik-pelik'. Tapi bila ramai kawan aku dah tray tutti furtti ni kan, jadinya nafsu untuk aku mengajak encik laki pergi tu tinggi lah. Akhirnya aku berjaya bawak mereka semua makan disitu. 1st time makan tutti frutti ini, rasanya masam. jenuh juga aku mahu habiskan.Konsep dia adalah based on berat frozen yogurt dan topping yang diambil. So time nak ambil mangkuk tu pilih yang kecik jek, memang syok je mengisi...tup...tup nak ko kena bayar 15 hinggit 1 cup...hahaha




 Ini kebaikan Tutti Frutti yang aku google.

1. Dapat menurunkan tekanan darah tinggi.
2. Menurunkan kadar kolestrol.
3. Menguatkan sistem imunisasi badan dan banyak lagi...

Secara keseluruhannya aku suka dengan konsep kedai Tutti Frutti ni. Kedai nye cantik nampak bersih je..dekorasinya pun walawey cun. Mungkin kombinasi warnanye yang hijau apple tu kot. nampak segar bila masuk.