Thursday, December 17, 2009

Tragedi bunga Orkid

Ahad minggu lepas aku dan plan mintak si suami tolong bwk ke Jusco untuk beli kasut hitam bertutup. Ni gara2 dress code tu la... lepas siap membeli kami kuar area kul 12 tgh ari. Perut memang dah lapar sebab x serapan pagi. Aku yang paksa kuar pepagi sebab nak mengelakkan jem. Tahu sajalah ari minggu kalau kat jusco tu mcm ne kan. Makan tgh ari kat Tecso ampang. Makan kan Warung Santai... time nak gerak balik umah tu laki aku tanya nak tgk bunga orkid tak kat lake garden. Aku orite je sbb x ada program apa pun. Sampai kitaorg are ku 2 kat lake garden. Kitaorg anak beranak je yang ada kt sana. sampai kat sana si somi pun park kereta kat dalam. kitaorg pun terus menuju ke taman tempat okid tu berada. Dalam perjalanan tu kitaorg sempat la bergambar bagai. View kt situ sangat cantik tau. Rugi korang tak gi... sesekali try la gi... sedang aku bergambar tu aku letak la handbag aku kt bwh kursi konon x nak bergambar dgn bwk beg berbagai kan. Pas tu kitaorg gerak nak beli orkid kat kedai hujung. Dah hampir 20 min memborong orkid time la masa nak membayar. Aku pun cari la handbag nak kuar duit. tapi handbag aku x ada. Gelabah aku... nangis x ingat... Aku berlari patah balik kat tempat aku berposing tadi. Tapi x de pun bag aku. Dah sah la hilang...hu..hu.hu.. nyesal pun x sudah. Aku pun coll la bank untuk blok aku nye crt cdit/atm crt. takut apa2 hal lak. Aku dah marah laki aku soh cepat gi report polis. Dah tanya semua orag yang aku jumpa kt citu tapi x nampak gak. On de way nak kuar taman tu laki aku park kereta kat tepi. Dia nak try tanya jaga kat pondok tu... aku tunggu la kat kereta... dgan perasaan x sabar nak gi report polis. lambat pulak laki aku sembang ngan jaga tu... aku tengok dari jauh... pas tu aku nampak dia sangkut handbag aku kat leher dia...sah tu bag aku... Ya allah syukur alhamdulilah.... aku dapat kembali senyuman di mukaku kih..kih... Laki aku cakap ada pak arab jumpa dan bawak kat jaga tu.. his..thankyou la pak arab... aku doakan ko selamat sepanjang melancong kat malaysia....moral of the story jangan cuai ek...


ni gambar yang laki aku tangkap. waktu ni aku letak bag aku kt bawah kerusi kat belakang tu..





Anak aku siap cakap."mama tinggal kakak umah nenek. pas tu mama cari la beg mama"...