Saya ambil pic dari google, tapi saya punya seaakan mcm ni la... |
1. lapisan bawah
Saya guna kek gulung swiss london perasa kopi dan vanila
2. lapisan tengah
- 1 tin susu cair
- 2 sudu besar tepung kastard
- air buah koktail saya letak untuk basahkan kek gulung tadi(tapis buah untuk lapisan atas)
3. lapisan atas
- 1 kotak kristal jelly (strawbery)
- 1 gelas air panas
- 1 tin koktail buahan campuran
cara-cara :
- hiris dan susun kek gulung pd lapisan bawah sekali.
- panaskn lapisan tengah sehingga menjadi pekat dan likat. kemudian tuang di atas lapisan kek tadi sehingga kek tenggelam.
- taburkan koktail buahan keatas lapisan tengah. campurkan kristal jelly ke dlm air panas dan kacau.setelah larut, tuang kristal jelly ke atas buahan tadi.
- tunggu sehingga jelly betul-betul keras dan boleh la di hidang.
No comments:
Post a Comment